facebook instagram youtube
  • SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS lab_wp_posts.ID FROM lab_wp_posts LEFT JOIN lab_wp_term_relationships ON (lab_wp_posts.ID = lab_wp_term_relationships.object_id) WHERE 1=1 AND ( lab_wp_term_relationships.term_taxonomy_id IN (3) ) AND lab_wp_posts.post_type = 'ekoizleak' AND ((lab_wp_posts.post_status = 'publish')) GROUP BY lab_wp_posts.ID ORDER BY lab_wp_posts.menu_order, lab_wp_posts.post_date DESC LIMIT 0, 100

    Etxeko txikiek bizitzako plazer gozoez gozatzen jarraitzeko modua izan zezaten hasi zen glutenik gabeko gozogintzan Ainara. Maitasunetik eta sukaldaritzagatik sentitzen duen pasioagatik sortu zen beraz, Irrika.Gozogintza eta okintza inklusiboa eskaintzen […]

    Ioritz, Alba eta Arantxa baratzezainek gainerako kooperatibisten babesean aurrera daramaten proiektua da Elika. Elika eta Laboreren sorrera lotuta daude, elkarrekin eta elkarren osagarri abiatu baikenuen gure ibilbidea 2017an. Elikaren lursailak […]

    Gizarte eta lan integrazioa ditu helburu, baita Oiartzungo gaixo psikikoen lan mundurako sarrera errazteko baliabideak lortzea ere. Enplegu Zentro Berezia sortzea, lan integrazioa errazteko, familien artean esperientziak, hezkuntza eta informazioa […]

    Oiartzungo Lekungarai Baserrian arkumeak hazten dituzte mimoz eta ardi esnearekin berriz, gazta egiten dute. Arkumeen zaintza lanetan bereziki Nikolas aritzen da Ioritzen laguntzarekin eta gaztak egiteaz (Ioritzen laguntzarekin), salmentaz eta […]

    Oreretan kokatutako obradore txikian zereal ezberdinekin egindako pasta artisau eta ekologikoa ekoizten dute Naiara eta Ikerrek, gertuko eta garaiko lehengaiekin. Ekonomia sozial eta eraldatzailean sinisten dutelarik, benetako alternatiba izan nahi […]

    Pasaia Antxoko Azokan du bere obradore txikia. Bertan modu artisauean egiten ditu ogiak; ama orearekin, hartzidura luzeetan oinarrituz eta irin ekologikoak baliatuz. Aukera anitza du ogietan: garia, espelta, intergrala, zekalezkoa, […]

    Joxerra Mikeo da gaur-egun Egia eta Intxaurrondo auzoen tartean kokatuta dagoen Etxetxo Baserrian lurra lantzetik bizi den laugarren belaunaldia, bere birramona hasi baitzen barazkiak saltzen. Joxerrak beste urrats bat egin […]

    Beraska Euskal Herriko Eztia, Xiker Salaberria Telletxea erlezainaren proiektua da. Azti Tecnalia ikerketa zentroan,laborategi teknikari gisa urtetan ibili ondoren, 2017an erlezain profesional bihurtzeko pausoa eman zuen, aspaldidanik erlezain lanetan ibili […]

    Oreretako Bordaxar baserrian Aitorrek, nahiz eta magisteritza ikasia izan, abeltzaintza bere pasioa izanik aitaren ofizioan modu profesionalean jardun eta baserriaren erreleboa hartzea erabaki du. Esne pasteurizatuaz gain, jogurtak ekoizten dituzte. […]

    1998an sortu zen Cascanten (Nafarroa), Erroma garaitik olibadiari lotua dagoen herria, eta harrezkero olibadiaren tradizioak bere horretan dirau. Jaiotzen eta hazten ikusi dituen lurrarekiko errespetu sakona sentitzen dute, eta, ezagutzatik […]

    Txiki Olaziregik Oiartzungo Gurutze Auzoan duen Peluaga Zahar Baserrian dituen oilategietan ekoizten ditu arrautzak, bere oiloek landara ateratzeko askatasuna dute zeina elikadura ekologikoarekin uztartzen den, sekulako kalitatezko arrautzak ekoitziz. Txiki […]

    Laura eta Iñakiren proiektua da, haien familiak Ezkurran duen lursailean ekoizten dituzte ahabiak. 250gr-ko paperezko zorroan ekartzen dizkigute. Ezaugarria: Ekologikoa.

    Papurrak pandemiaren erdian Goiatz Adurizek sortutako proiektua da. Ekitaldi-ekoizpenean lanik gabe geratu ondoren eta berriro itzuli ahal izateko inolako aurreikuspenik gabe, betidanik bere bihotzean zebilen amets bat egi bihurtzeko apustua egin […]

    2015 urtean hasi zen martxan Etxalarren. Proiektu familiarra da, eta herri txiki batean bizitzea ahalbidetzen die Ander eta Aloñari. Berriki Adela ere hasi da haiekin lanean, ogia egiteaz gain banaketaz […]

    Joxerra Agirre eta Edurne Otaegi Errezilgo Letea auzoan bizi dira eta baratzean lan egiten dute 2007az geroztik. Nekazarien bigarren belaunaldia da. Sasoiko barazki ekologikoak eta ogia ekoizten dituzte, besteak beste. […]

    Oreretan kokatutako baserria da Aurrin-Bekoa. Kiwiondoz beteta ditu baserriaren inguruko lursaialak eta gaur egun, Jose Luis jubilatua dagoenez, pasioz eskaintzen die duen denbora libre guztia frutarbolei. Eskuz jasotzen ditu kiwiak […]

    Jon Goenaga eta Libe Goenaga aita-alabek zaintzen dituzte Getariako (Gipuzkoa) Lahardi baserriko ahuakate ondoak. Duela hiru hamarkada hasi ziren ahuakatearen ekoizpenean eta Euskal Herriko lehen ahuakate ekoizleak dira. Duela 38 […]

    Jogurt natural oso eta gaingabetuak eta gaztanbera. Jogurtak 130ml eta 400ml-ko formatuan daude aukeran, bai osoak eta baita gaingabetuak ere. Ontzi txiki zein handiak kristalezkoak dira eta bueltan jasotzen ditugu. […]

    Larreta esnekiak Orendainen (Gipuzkoa) sortu zen, izen bereko Larreta Baserrian. Ekoizpen txikia dute, bertan jogurta, izozki eta gaztak egiten ditugu 2014. urtetik. Larreta esnekiak transgenikorik gabe elikatutako behi esnearekin egiten […]

    Esneki Zentroak gazta eta esneki produktu berrien garapena, aholkularitza tekniko aurreratua eta formazio espezializatua bezalako hainbat zerbitzu jartzen ditu eskura. Esneki sektoreko ekoizleentzako erreferentziazko zentroa izan nahi du, zerbitzu aurreratua, […]

    Luisa eta Ana ama-alabak eta langile bat aritzen dira bertan lanean. Kisua baserriaren inguruko 8,5 hektareatan dituzte sagarrondoak. Iturburuko urarekin ureztatzen dituzte. Lau mota dituzue aukeran: Crimson, Topaz, Story eta […]

    Familiako lurretan lan egiten du Anuntzetan Koldok, aiton-amonenenak ziren lur beretan. Laboreren proiektuan erabateko sinismena du, gure ekoizlea izateaz gain, hastapenetik beretik da bazkidea. Bizitzan denetik egitea suertato zaion arren, […]

    Ezkutxerri Getariako familia-enpresa txiki bat da, txerriak hazten eta txerritik eratorritako produktu guztiak egiten dituena. Beraien produktuak gama altuko produktuak dira, gure lurraldeko artisau-tradizioari jarraituz eta azken teknologiekin konbinatuz lortzen […]

    Javik aitari erreleboa hartu zion Alfaron kokaturiko frutarbolen ekoizpenean baina ekoizpen moldea erabat irauli zuen, nekazaritza biodinamikoan ari baita. Proiektuan hainbat bidaide ditu, bere filosofia plantan eman eta ekosistema orekatua […]

    Griffin kaliforniarra da Mucha Drinks proiektuaren arima. Oiartzunen kokatuta duten lantegian elaboratzen duten kombucha eskuz, osagai ekologiko eta naturalekin. Metodo tradizionalak erabiltzen dituzte eta lote txikitan ekoizten dute, produktuaren osotasuna, […]

    Ainara eta Ainhoak osatzen dute Lavandula proiektua. Kosmetika naturala eta ingurumena errespetatzen duena formulatu eta egiten dute Otxandioko laborategian. Osagai natural eta ekologikoekin eginak eta KM0 filosofia betetzen dutenak. Bach […]

    Aitona-amonek ogia jatean zer sentitzen zuten jakingo dugula diote Kuskurrokoek. Kalitatezko osagaiak, irin integralak, oliba-olio birjina, egoste-denborak, labe tradizionalak eta produktuarekiko errespetua beraien oinarriak direla diote. Ezaugarria: Artisaua.

    Ezaugarria: Ekologikoa

    Lehen sektorearekin beti eduki du harremana Ricardo Antonek, aita artzaina zuen, nahiz eta berak duela 40 bat urte nekazaritzarako hautua egin bazuen ere. Kaparrosoko ekoizlea izan zen ekologiko zigilua eskuratu […]

    Tavernes de la Valldignan ditu bere lurrak Josepek. Ekoizleak zuzenean bidaliak, 10kg-ko kutxetan eskuratzeko aukera dago Laboren. Ezaugarria: Ekologikoa.

    Maisor antxoak Kantauri itsasoko antxoa-kontserbak egiten espezializatutako enpresa da. Arrantza tradizioko familia enpresa. Arrantzaleak, lehendabizi, handizkariak, ondoren, 1999an erabaki zuten kontserbaren munduan hastea, Maisor obradorea sortuz, Getariako portuan bertan eta […]

    Etxarri anaiak hirugarren belaunaldia dira beraien aitonak 1986 sortutako enpresan. Garaia haietan, estatu mailan Pasaiako Portua bakailao gazia ekoizten zuen porturik garrantzitsuena zen. Aukera hura baliatuta Leoncio Etxarrik negozio aukera […]

    Ezaugarria: Ekologikoa.

    100 familik egiten dute lan kontsumitzaileari LumaGorri Baserriko Oilaskoa eskaintzeko. Nekazaritza osasuntsuaren aldeko apostua egiten dute. Jangai onekin, garbiekin eta bidezkoekin elikatzen dituzte haien oilaskoak. LumaGorri Baserriko Oilaskoak ustiategi txikietan […]

    40 urte baino gehiago daramate behiak hazten Oihanalde Baserrian. 1997tik Eusko Labelek haien azienda guztia ziurtatzen du . Egun, Abeltzaintza Ekologikoaren ziurtagiria lortu dute. Produktuak guztiak, hutsean eta izoztuta eskura […]

    Trebiñuko Elisabete dago Elizaurre proiektuaren atzean. Bertan osagai ekologikoak baliatuz modu artisauean egiten ditu bizkotxo eta gailetak. Ezaugarria: Ekologikoa.

    Ogi txuri haundia, ogi xehetua, txapata, zerealduna eta egur labeko ogia topa ditzakezue gurean. Ezaugarria: Konbentzionala.

    Conservas Iturri Arronizen kokatutako familia enpresa da. Jatorritik, kalitate goreneko produktuak erabiltzeko konpromisoa hartu zuen, erreferentzia bihurtuz Nafarroako sukaldaritzan eta gainerako herrialdeetan. Nafar lurreko laborantzek ezkutatzen duten zaporea eta aberastasuna […]

    Baleio sagardotegia Yerobi-haundi baserri historikoan dago. Duela 100 urte baino gehiago hasi zen sagardoa egiten eta bizilagun eta ezagunekin probatzen hasi zen. Ezaugarria: Sagardo naturala.

    Saralegi taloak familiak Leitzako soroetan landutako artoa erabiltzen du lehengai gisa. Harri-errota batean modu tradizionalean ehotzen da, eta artisau moduan egiten da. Ezaugarria: Artisaua.

    Kontserbak, frutak, barazki ekologikoak eta zuku eta arrautzak ekoizten ditu. Arrasaten eta Bergaran dauden Kontsumo Taldeetako ekoizle ere bada. Sagar eta kiwi zukua aurki ditzakezu gurean. Ezaugarria: Ekologikoa.

    Koperatiban bildutako 12 nekazarien taldea da Nouste Ekilili. Bakoitza bere landetxea du, laborantza-aziendan. Nouste hitzak “Gurea” esan nahi du Béarnais-en eta Ekililili hitzak “Eguzkilore” esan nahi du euskaraz: gure bi […]

    Lurraren Orenak ekologikoan ekoizten du Lezoko Apaiziartza eta Urreleko baserrietako lurretan. Ekoizpen anitza egiten dute; mota askotako barazkiak, lekaleak, enborretan ekoiztutako perretxikoak eta usaindun belar eta loreak. Josetxo eta Neka […]

    Errioxako hainbat erakundek bultzatutako proiektuaren barruan dago “Hurbiletik”, orduan eta hobeto Errioxako ekoizleek eta ekoizleek kontsumitzaileari zuzenean saltzea. Ezaugarria: Ekologikoa.

    Ezaugarria: Ekologikoa.

    Ekotalo sortu aurretik, pilotaria zen Julen. Ekitaldi eta feria askotan egon ohi zen eta taloa izugarri gustatzen zitzaion. Produktu honek, ohiko jateko modua baino askoz aukera haundiagoak eskaintzen zituela pentsatu […]

    Ezaugarria: Ekologikoa.

    Urnietan dagoen familia-enpresa txikia da, Adarra mendiaren inguruan. Goiburun kalitatea kantitatearena baino nahiago izan dute; horregatik, beraien ekoizpena mugatua da. Gehien bat ahatearen deribatuekin egiten dute lan, eta beraien produktu […]

    Ezaugarria: Ekologikoa.

    Golden strong ale, Brown ale, American pale ale, Ipa East Cost, Blonde eta Milk stout ditugu gurean Olañetaren eskutik. Ezaugarria: Konbentzionala.

    Horia, Beltza, Gorria eta Ipa aurki daitezke gurean Pagoaren eskutik. Ezaugarria: Artisau garagardoa.

    Conservas artesanas Maria Jesus 1985ean jaio zen. Hasera batean, barazkien kontserba enpresa txikia zen, baina geroago arrain kontserbak erantsi zizkion bere eskaintza, eta orain, hegaluzearen prestaketa da jarduerarik garrantzitsuena. Ezaugarria: […]

    1999.urtean Bengoetxea familiak Ola sagardotegia eraiki zuen, XIII.mendeko burniola baten babesean, Arantzateko Burdinola hain zuzen. Ezaugarria: Sagardo naturala.

    Ezaugarria: Ekologikoa.

    Familiako nekazaritza enpresa da Fruits Ribers. Almendra ekologikoa ekoizten eta merkaturatzen dute, oskolarekin edo modu gordinean. Produktua asko zaintzen dute bai ekoizpen fasean baita merkaturatze fasean ere. Manipulazio-sistema propioa izateak […]

    Elikagaien ekoizpenean garrantzia handia ematen dieta lehengaiari. Euskal Herriko baserritar eta ekoizleekin zuzeneko tratua dute, elkarrekin adostu eta hitz egiten dute, guztien beharrak, urteko uzta , gora beherak… Euskal Herrian […]

    Delikatetxe, tokian tokiko ekoizlekin egindako elikagai osasungarrien kooperatiba da. Kooperatiba hau helburu argi batekin sortu zuten: elikagaien hondakinak murriztea eta gure tokiko ekoizleei laguntzea. Familientzako landazabaleko oiloak, Eusko Labeleko, Reyno […]

    Europako paperik jasangarriena produzitzen dute. Historikoki, aurrerapauso bat eman dute energia kontsumitu eta hornitzeko, ura aurrezteko, eraginkortasun logistikorako eta paperezko produktuak ontziratzeko teknologia berritzaileak martxan jartzeko.

    Ezaugarria: Ekologikoa.

    Ezaugarria: Ekologikoa.

    Hutsik zegoen errota zahar batean hasten da Herbes del Molíren proiektua 1986 urtean. Jasangarritasuna, planetaren aldeko lana, bidezko merkataritza, landa lankidetza, kontsumo arduratsua eta kontzientzia ekologikoa dira berain filosofia. Ezaugarria: […]

    Algak elikadura-iturri paregabea dira. Laborantza-teknika berriei esker, gaur egun eskura ditugu. Ecospirulinan horietako batzuk aukeratu ditugu, beren propietate espezifikoengatik. Horiek, espirulina-landaketekin batera, planetako elikagairik osoenak jarriko dizkizugu eskura. Ezaugarria: Ekologikoa.

    Lehengaia, nahasketa eta txigorketa, hori da berain oinarri, sekretua hori dela diote. Bihirik hoberena soilik biltzen dute, jatorririk hobereneko kafe-soroetan, beraien blend esklusiboa eta kafe-konbinazio gourmeta sortzeko. Txigorketa prozesua modu tradizional batean egiten […]

    Sarriegi patatak frijituak, artisau moduan egindako patatak dira, Donostiako Parte Zaharreko San Jeronimo kaleko dendan emandako esperientziari eta ezagutzari esker lortutako produktua da. Ezaugarria: Artisaua.

    Ezaugarria: Ekologikoa.

    Ortizen historia arrantza tradizionalarekin eta itsasoarekiko errespetuarekin lotuta egon dela sinetsita daude. Euskal kostaldeko kontserba-enpresa txiki bat izatetik egun garenera arte egin dugun bidea Ortiz familiaren bost belaunalditatik igaro da; […]

    Enpresa aitzindaria da proteina begetala elaboratzen, orain dela 25 urte hasi zen Tofu eta Seitana modu naturalean garatzen Zuaitzo. Landareen proteinen kontsumoa berreskuratzeari begira, eta produktu organikoen eskaera areagotzeari dagokionez, 2001. urtean […]

    Ezaugarria: Ekologikoa.

    1986an sortu zenetik, Rosararen helburu nagusia kalitatea eskaintzea izan da. Horregatik, ospe handiko eta jatorrizko deitura duten fruituak aukeratzen dituzte, hala nola Nafarroako zainzuriak edo Lodosako pikilloko piperrak. Eta, jakina, […]

    Kontsumitzaile gisa dugun botereaz jabetu ondoren, Martinellin duela urte batzuk erabaki zuten produktu ekologikoak, tokikoak eta ekoizpen iraunkorretik datozenak kontsumitzea. Tokiko produktuak, ekologikoak eta jasangarriak kontsumitzeaz gain, filosofia berarekin ekoizten […]

    Conservas Pedro Luis enpresa familiarra da, 1988an sortua. Duela 40 urte, arbasoek soroak lantzen zituzten. 60ko hamarkadaren amaieran hasi ziren beraien lurretatik biltzen zituzten fruituak ontziratzen: zainzuriak eta piperrak. Gaur […]

    Elikagai hartzitu batek gure digestio-sistemari onurak ekar diezazkion, probiotikoak eta prebiotikoak izan behar ditu. Eta hori lortzen da elikagai hori modu tradizionalean eginda dagoenean eta pasteurizazio prozesurik jasan ez duenean. […]

    Itxoste elikagai ekologikoak ekoizteko proiektua eta tokiko enpresa txikia da, zehazki, Zeleta baserrian. Diseinu jasangarriaren permakulturan eta beste adar batzuetan oinarrituta, ingurunea biziberritzen lagunduko duten lan espazioak sortzeko ideia gozoa […]

    Badira 18 urte erleekin bidea hasi zuenetik Eladi Blaerdik. Bide egokiena ekologikoan aritzea zela sinetsita, duela 10 urte aldaketa egin zuen ekologikora, erleak hobeto zaindu eta produktuen kalitatea hobetzeko asmoz. […]

    Aikur erlezaintza guneak 1995ean ireki zituen ateak, eta erleekin lan egiteaz eta erlauntzako produktuak komertzializatzeaz gain, erleen bizitzaren dibulgazioa ere egiten dugu. Lenbur Fundazioaren laguntzari esker, Euskal Herriko erle museo […]

    Pokopandegi baserria, Donostiako ibaeta auzoko landagunean kokatzen da, Ondarretako hondartzatik 3 Kmtara. Belaunaldiz belaunaldi Goenaga sendia esne ekoizpenean aritu da, baina 1983. urtean ekin zion jogurrak landu eta zuzenean saltzeari. […]

    Jatorrizko izendapena du. Javier eta Edorta Lezaun anaien upategia. Biba Ardoak kooperatibako kidea. Ezaugarria: Ekologikoa.

    Jatorrizko izendapena du. Juanra eta Ibon Ollo anaien upategia da eta Biba Ardoak kooperatibako kideak dira. Ezaugarria: Ekologikoa.

    Rakelen proiektu propioa da Artilea mundura. Artilea botatzen eta zaborretan pilatzen zela jakin zuenean lantzen hasi zen, pixkanaka ikasiz, eta beste zenbait artisauren laguntzarekin. Artileak garrantzia handia izan du Euskal […]

    Ana Iriarte eta Iñaki Bengoetxearen proiektua. Biba Ardoak kooperatibako kidea. Ezaugarria: Ekologikoa.

    Getariako txakolina jatorri izendapena du. Luisja Oregiren upategia. Biba Ardoak kooperatibako kidea. Ezaugarria: Ekologikoa.

    Loregorri hilerokoa eta ziklizitatea lantzen duen proiektua da: psikologia, artea eta hezkuntza uztartzuz. Gorputz menstrualetik gorputz menstrualetara. Autoezagutza, gorputz eta jakintzen dekolonializazioa, zaintza eta pedagogia popular-feministatik sortzen dute. Beti ere, […]

    Gure aiton-amonen errezeta tradizionalaren arabera prestatutako plater berritzailea egiten dute Sopakeko lagunek, inguruan harrapatutako olagarroen deshidrataziotik abiatuta. Ezaugarria: Ekologikoa.

    Irulegi jatorri izendapena du. Paul Karrikabururen proiektua. Biba Ardoak kooperatibako kidea. Ezaugarria: Ekologikoa.

    Kiko eta Pablo Fernandezen upategia. Biba Ardoak kooperatibako kideak dira eta ardoen artean, Mugeta tempranilloa eta Errai ardo zuria aurkituko dituzu gurean. Ezaugarria: Ekologikoa.

    Igeldon ekoitzitako behi esne osoa. Etxaldearen buru Dorronsoro familia dago. 2005az geroztik Eneko eta Larraitzen ardurapean, aurrez utzitako belaunaldiei segida emanez. Ezaugarria: Ekologikoa.

    Marrubia Charlotte barietatekoa da, txikia, usai intentsokoa eta benetan gozoa. 250grko tarrinatan eskuratzeko aukera duzue. Ezaugarria: Ekologikoa.

    Etxaldia behi esne erdigaingabetua, ardi gazta gordina eta pur brebis motakoa eta gurina. Ezaugarria: Konbentzionala.

    Ahuntz gazta freskoa ekartzen dute geurera Kaiku Bordako kideek. Ezaugarria: Ekologikoa.

    Osoa, gaingabetua eta erdi-gaingabetua. Baserritarren arteko berdintasuna, eredu ekonomiko justuagoa eta ekologia ditu oinarri. Ezaugarria: Ekologikoa.

    Erratzun kokaturiko artisau-gaztandegia da, bertan Patriciak mimoz eta dedikazio handiarekin elaboratzen ditu behi-gazta ekologikoak. Patricia jatorriz Balentziarra (Herrialde Katalanak) da baina Baztanera lanera joan eta bertan geratu eta familia osatu […]

    Ahuntz gaztaz egindako gazta frexkoa eta jogurtak topatuko dituzue gurean Aldaba Zahar Baserriaren eskutik. Ezaugarria: Artisaua.

    Kantabriako kooperatiba txiki bati erosten dio behi-esnea Biribil Brothersek. Esnegain krema freskoa gazta hariekin nahasten da modu artisauean banaka-banaka. Entsaladetan gehitzeko, saltsetan zein ogi xerran jateko aproposa da. Ezaugarria: Konbentzionala.

    Kosmetika naturala, beganoa eta osasungarria egiten du. Blanca Labore Oarsoko bazkidea da, sendabelarren ezagutza zabala du eta farmazia ikasketak ere baditu. Merkaturatzen dituen kremak berak formulatutakoak dira eta Balentziako laborategi […]

    Jatorrizko izendapena du. Javier eta Gorka Perez anaien upategia. Biba Ardoak kooperatibako kidea. Ezaugarria: Ekologikoa.

    Ibero familiak mendeetako tradizioa jaso du mahasti zereal eta lehorreko fruta arbolen ekoizpena nahasten diren lekuan. Biba Ardoak kooperatibako kide dira. Ezaugarria: Ekologikoa.

    Jatorrizko izendapena du. Ramon, Fernando eta Pablo Llorensen upategia. Biba Ardoak kooperatibako kidea. Ezaugarria: Ekologikoa.

    Irrika Gluten Free Bakery

    Ainara comenzó a elaborar dulces sin gluten para que los más pequeños pudiesen seguir disfrutando de los placeres de la vida. Irrika comenzó por amor y por la pasión que […]

    Elika kooperatiba

    Elika es un proyecto llevado a cabo por los horticultores Ioritz, Alba y Arantxa al amparo del resto de cooperativistas. Elika y la creación de Labore están ligadas, ya que […]

    Asociación de personas con enfermedades mentales Arraztalo

    Su objetivo es la integración socio-laboral y la obtención de recursos que faciliten el acceso al mundo laboral de los enfermos psíquicos en Oiartzun. Crear un Centro Especial de Empleo […]

    Lekungarai

    En el Caserío Lekungarai de Oiartzun crecen corderos con mimo y elaboran queso con leche de oveja. El cuidado de los corderos lo realiza especialmente Nicolás con la ayuda de […]

    Zituene

    En el pequeño obrador situado en Rentería, Naiara e Iker producen pasta artesana y ecológica a partir de diferentes cereales, con materias primas cercanas y de temporada. Creyendo en la […]

    Aintzane

    Tiene su pequeño obrador en la Feria de Pasaia Antxo. Elabora artesanalmente panes con masa madre a partir de fermentaciones largas y harinas ecológicas. Su variedad en los panes es […]

    Verduras Etxetxo

    Joxerra Mikeo es la cuarta generación que vive de cultivar tierra en el Caserío Etxetxo, situado actualmente entre los barrios de Egia e Intxaurrondo,donde su bisabuela comenzó a vender hortalizas. […]

    Beraska

    Beraska Euskal Herriko Eztia, es un proyecto del apicultor Xiker Salaberria Telletxea. Tras años de experiencia como técnico de laboratorio en Azti Tecnalia, dio el paso como apicultor profesional para […]

    Bordaxar

    En el caserío Bordaxar de Orereta, Aitor, aunque estudio magisterio, con su pasión por la ganadería decidió dedicarse profesionalmente al oficio de su padre y tomar el relevo del caserío. […]

    La casa del aceite

    La Casa del acetite nació en junio de 1998 en Cascante (Navarra), ligado al olivar desde la época romana, y desde entonces continúa la tradición olivar. Sienten un profundo respeto […]

    Pelu Zahar

    Txiki Olaziregi produce sus huevos en el Caserío Peluaga Zahar que tiene en el Barrio de Gurutze de Oiartzun. Sus gallinas tienen la libertad de salir al campo, que se […]

    Otazuri

    Es un proyecto de Laura e Iñaki, que producen arándanos en la finca que su familia tiene en Ezkurra. Nos los traen en bolsitas de papel de 250gr. Característica: Ecológico.

    Papurrak

    Es un proyecto creado por Goiatz Aduriz en medio de la pandemia. Después de perder su trabajo en la producción de eventos y sin ninguna previsión de volver, apostó por […]

    Maira

    Empezó su andadura en Etxalar en el año 2015. Es un proyecto familiar que permite a Ander y Aloña vivir en un pequeño pueblo. Recientemente ha comenzado a trabajar con […]

    Caserío Irure Txiki

    Joxerra Agirre y Edurne Otaegi viven en el barrio Letea de Errezil y trabajan en la huerta desde 2007. Es la segunda generación de agricultores. Producen verduras de temporada ecológicas, […]

    Aurrin-Bekoa baserria

    Aurrin-Bekoa es un caserío situado en Orereta. Los terrenos que rodean el caserío están ocupados por arboles de kiwi y actualmente, como José Luis está jubilado, dedica con pasión todo […]

    Jon Goenaga

    Jon Goenaga y su hija Libe Goenaga cuidan de los aguacates que tienen en el caserío Lahardi de Getaria (Gipuzkoa). La producción de aguacate comenzó hace tres décadas y son […]

    Behieko

    Yogures naturales, enteros, desnatados y requesón. Los yogures están disponibles en formato 130ml y en 400 ml, tanto enteros como desnatados. Tanto los recipientes pequeños como los grandes son de […]

    Larreta

    Los productos lácteos Larreta se elaboraron en Orendain (Gipuzkoa), en el caserío Larreta del mismo nombre. Son de baja producción, elaboran yogures, helados y quesos desde 2014. Los productos lácteos […]

    Txikiñena

    El Centro Lácteo pone a su disposición servicios como el desarrollo de nuevos quesos y productos lácteos, el asesoramiento técnico avanzado y la formación especializada. Pretende ser un centro de […]

    Caserio Kisua

    Proyecto de Luisa y Ana, madre e hija, trabajan en los manzanos que ocupan 8,5 hectáreas alrededor del caserío Kisua. Se riegan con el agua del manantial y podréis elegir […]

    Koldo Ortiz de Ginea

    Koldo trabaja en tierras familiares, las mismas que tenían sus abuelos. Tiene una profunda convicción en el proyecto de Labore, además de ser nuestro productor, es socio desde sus inicios. […]

    Ezkurtxerri

    Ezkutxerri es una pequeña enpresa familiar de Getaria dedicada a la cría de cerdos y elaboración de todos los productos derivados del cerdo. Sus productos son productos de gama alta […]

    Ecortigoso

    Javi relevó a su padre en la producción de frutales en Alfaro, pero revolucionó completamente el modo de producción, ya que se dedica a la agricultura biodinámica. El proyecto cuenta […]