Albisteak
-
Mugaz-gaindiko jardunaldiak
MUGA JAN EDO ELIKATU? ELIKADURA MUGALDEAN, BERTAKOA URRUNEKOA DENEAN Datorren urriaren 16 eta 17an Mugalur proiektuaren baitan mugaz-gaindiko jardunaldiak antolatu dituzte Elena CASIRIAIN (Laboratoire LISST – Université Toulouse Jean Jaurès […]
-
Oiartzun Burujabeko Herritar Sarea osatzeko batzarra
Oiartzun Burujabe egitasmoak, eguneroko arlo ezberdinetan, herri burujabetzarako pausuak ematea du helburu eta hau gauzatzeko, herritarren eta eragileen parte hartzea ezinbestekoa da. Hori dela eta, Oiartzun Burujabeko Herritar Sarea osatzeko […]
-
Kirol-astea 2025
Urtero bezala, aurten ere Oiartzungo Kirol-Astearen baitan, kirol-elikaduraren inguruko saioa antolatu dugu urriaren 28rako. 18:00etan bilduko gara suaren bueltan Zigor Iturrieta korrikalari, sukaldari eta telebistako aurkezleak gidatutako saioan Malen Osa […]
-
Eskola-jangelak transformatzen
Azken buletinean aipatu genizuen moduan, Mugen gainetik GKEarekin “Donostiako eskola-jangelak elikadura burujabetza eredurantz” proiektu kooperatiboa gauzatzen gabiltza azken hilabeteetan zehar. Elkarlanaren azken uztak honakoak izan dira: “Eskoletako elikadura transformatzen. Donostiako eskola-jangelak […]
Produktu berriak

Gaztain elaboratu ekologikoak
2018an, pertsona batzuek proiektu kolektibo autogestionatua abiatu zuten gaztainadi abandonatuak berreskuratzeko eta gaztain irina autokontsumorako ekoizteko Aldude bailaran. Proiektuko kideetako bat Gilles da, iaz bere kabuz profesionalki gaztaina lantzen hastea […]

Pirinioetako erleen ekoizpena
Aurten udazken eta neguko eguraldi aldaketa bortitzek eragiten dizkiguten hotzeriei aurre egiteko ongi prestatuta gaude. Molde biodinamikoan ekoitzitako propolio eta eztiarekin elaboratutako produktu sorta berria jaso berri baitugu. Dagoeneko badugun […]

Garagar kafea
Lapurdiko garagar ekologikoarekin eginiko kafearen tokiko alternatiba osasuntsua salgai jarri dugu uda honetan. Garagarra nutrizio balio handiko zereala da, zuntz, bitamina eta mineraletan aberatsa. Liseriketarako eta zirkulaziorako onuragarria izateaz gain, […]

Bordaxarreko zaporedun jogurt berriak
Bordaxar baserriko lagunek zaporedun jogurt berriak ekarri dizkigute. Melokotoidunak izan du arrakasta gehien dendarion artean baina marrubizkoa ere goxoa da. Hazten dituzten behi motei esker A2A2 proteina daramaten esnekiak elaboratzea […]

Euskal txerriaren urdaiazpiakoa
Urepeleko Xalbadorrenea etxaldean Xolek mimo handiz hazten ditu euskal txerriak. Belar, zizare eta gaztainez elikatzen dira. Orain arte Xoleren txerri patea eskaintzen genizuen baina hemendik aurrera baita Kintoa jatorri deitura […]
Kanpainak

Bertako alberjinia, borraja, eskarola eta apioa
Egunero egunero etortzen zaigu Elikako Alba mimoz ekoizten dituzten barazki ekologikoak ekartzera. Literalki 0km-ko barazki osasuntsuak. Sekulako kalitatea dute!! Gaurkoan apioa, borraja, alberjinia, eskarola eta letxugak ekarri dizkigu. Laboreren familiako […]

Uda amaierako fruta
Fruta ekologikoan ere eskaintza zabala dugu. Uzta-sasoi betean dira mahats, granada eta errege sagarrak. Imanol Esnaola ere bere sagastietatik Topaz barietateko sagarrak ekartzen ari zaigu astero-astero, bazkide batzuk diotenez, sekula […]

Piper gorri eta hosto berdeko barazkien sasoia
Badakizu zein diren garaian garaiko barazkietara gehitu zaizkigun azkenak? Berdea nagusitzen hasi den arren, oraindik baditugu gorri eta more koloreko barazkiak ere!! Bildu orduko ekartzen dizkiguten barazki osasuntsu eta bikainak!!

Ibarrako piparrak kontserban
Aspaldian faltan genuen Ibarrako piparra kontserban baina baratzetik uzta jaso eta elaborazio berriak egin orduko ekarri dizkigute. Potajeen bizigarri zein hegaluze eta antxoekin pintxoan jateko mundialak dira. Dastatu dituzu dagoeneko?
Elkartasun Txokoa

Elikako tomateari irteera emateko deialdia
Joan den asteburuko eguraldi epelarekin Elikako tomate gehienak kolpetik gorritu eta jateko momentu onenean daude honezkero. Bidegorritik paseoan ibiltzeko ohitura baduzue, konturatuko zineten lur-eremu handian dutela landatua tomatea eta beraz, […]