
Laboren eskuragai
- Txikoria
- Eskarola
- Laranja
- Tipula
- Oliba olio birjina extra
- Gatza
- Ozpina
- Kuia haziak
OSAGAIAK
PRESTAKETA
Eskarola eta txikoria garbitu. Ur hotzetan eta ozpin pixkatekin 5-10 minutuz mantendu. Bitartean, tipula, gazta freskoa eta laranja moztu.
Eskarola eta txikoria sekatu, ondorik plater batean jartzeko. Eta laranja, tipula, gazta freskoa eta kalabaza haziakgainetik jartzeko. Nahi adina, gatz, olio eta ozpin jarri.
IRUZKIN DIETETIKOAK
Nahiko errezeta erraz eta praktikoa da. Lehen plater gisa, edo plater bakar moduan balio duena, eta denon gustukoa izan daitekeena.
Eskarola eta txikoria, litxua baino zaporetsuagoa izanik, hauekin entsalada bat egiterakoan osagai neutroagoak erbiltzea aholkatzen da.
Txikoria eta eskarola hostoak ur hotzetan jartzean fresko eta kurruskor mantentzen dira.