facebook instagram youtube
  • Ziazerba eta marrubi entsalada

    Laboren eskuragai

    • Limoia
    • Mostaza
    • Oliba olio birjina extra
    • Gatza
    • Piper beltza
    • Ziazerba
    • Oilasko bularkia
    • Marrubia
    • Intxaurrak
    • Tipula gorria
    • Gazta

    OSAGAIAK

    • 2 koilarakada limoi-zuku
    • Ziape (mostaza) koilarakada erdia
    • Oliba olio katilu laurdena
    • Gatza eta piperbeltza
    • Ziazerba freskoak
    • Oilasko bularkia
    • Marrubiak
    • Intxaurrak
    • Tipula gorria
    • Gazta

    PRESTAKETA

    Lehenik oilasko bularkia zati ertainetan moztu eta olio pixka batekin zartagian sukaldatu, ondoren tipula eta marrubiak orri moduan moztu, gero prest izateko.

    Saltsa prestatzeko pote batean limoi-zukua, ziapea, oliba-olioa, gatza eta piperbeltza nahasi. Ondoren kailu handi batean, ziazerbak, oilasko bularkia, tipula, gazta, intxaurrak eta marrubiak erantsi, saltsarekin ongi nahasteko. Entsalada plater batean aurkeztu.

    IRUZKIN DIETETIKOA

    Ziazerbak E bitaminaren iturri nagusi dira eta oso onak bihotzarentzat, baina beste propietate asko dituzte: zuntz ugari, A, B1, B2, C, eta K bitamina, kaltzioa, fosforoa, burdina, azido folikoa, magnesioa, zinka eta betakarotenoak. Azken horiek ahalmen antioxidatzaile handia dute. Aldi berean marrubiek mineral-aberastasun handia dute bereziki burdinarenak. Entsalada hau ezin hobea da plater bakar gisa, oso osatuta baitago.