facebook instagram youtube
  • Zerba, ziazerba eta porru flana

    Laboren eskuragai

    • Zerba
    • Ziazerba
    • Arrautzak
    • Tipula
    • Porrua
    • Gazta
    • Intxaur muskatua
    • Piper beltza
    • Oliba olio birjina extra
    • Gatza

    OSAGAIAK

    • 250g zerba
    • 250g ziazerba
    • 6 arrautza
    • Tipula bat
    • 2 porru zurtoin
    • 80g gazta ondu
    • Koilarakadatxo bat intxaur muskatu
    • Piperbeltza
    • Oliba-olioa
    • Gatza

    PRESTAKETA

    Litro bat ur irakin eltze batean eta bertan zerba-orriak sartu. Gatz pixka bat gehitu eta 5min egosten utzi, estali gabe. Zerba samurra dagoenean, iragazki batean jarri likidoa kentzeko eta gero zapi batean sartu eta ongi estutu, hezetasun gehiago kentzeko.

    Ondoren, tipula, porrua eta ziazerbak xehe-xehe txikitu eta oliba-olio pixka batekin zartagian sukaldatu. Sukaldatuak daudenean, zerba, arrautza, intxaur muskatua, piperbeltza eta gatzarekin irabiatuko ditugu. Masa nahasi ondoren, gazta ondua eta oliba-olio koilarakada bat gehitu, eta berriro nahasi. Nahasketa homogenoa dagoenean prest egongo da.

    Moldea olio pixka batekin igurtziko dugu eta bertan masa zabaldu. Labera eramango dugu 180ºC-tan 5min inguru, atera eta 10-15min egosten utziko dugu prest egon arte. Errezeta hau aire-frijigailuan ere egin daiteke.

    IRUZKIN DIETETIKOA

    Errezeta erraza eta elikagarria. Zerba, ziazerba eta porrua beste modu batera kontsumitzeko aukera da. Barazkiak errezeta honen osagai nagusienetako bat dira, bitamina eta mineralak erantsiz, baita zuntza ere. Errezeta hau hainbat zerealekin elkartu daiteke, arroza, kinoa, kous-kousa, pasta…