facebook instagram youtube
  • Zainzuri txurien krema

    Laboren eskuragai

    • Zainzuria
    • Baratxuria
    • Porrua
    • Oliba olio birjina extra
    • Gatza
    • Piper beltza

    OSAGAIAK
    • Zainzuri txuri freskoak 500 gr
    • 2 baratxuri ale
    • Porru txiki bat (zati txuria)
    • Patata 300 gr
    • Ura 200 ml
    • Oliba-olio birjina estra 20 ml
    • Gatza
    • Piperbeltza


    PRESTAKETA
    Garbitu, zuritu eta moztu zainzuriak zati txikitan. Egin txiki-txiki porrua eta moztu eta zuritu patatak.
    Jarri lapiko bat su ertainean olioarekin eta, bero dagoenean, bota baratxuri xehetua. Frijitzen hasten denean, zainzuriak gehitu eta pare bat minutuz egosi.
    Gehitu porrua eta gatz pixka bat eta ondo nahastu.
    Sukaldatu 5 minutuz, zainzuriak eta porrua gorritu arte eta patatak gehitu. Nahastu eta ura gehitu. Estali eta su ertain-baxuak sukaldatu 20 minutuz, patata biguina egon arte.
    Behin eginda, txikitu dena irabiagailuarekin. Krema finagoa geratzeko, iragazgailutik pasa.
    Zerbitzatu eta plantxan egindako zainzuri-puntatxoa batzuekin, olio-zorrotada batekin eta piperbeltz apaindu dezakegu.


    IRUZKIN DIETETIKOA
    Errezeta gozoa, erraza eta elikagarria. Zainzuri zuriak beste modu batera kontsumitzeko aukera da. Afari edo lehen plater gisa jan daiteke.
    Barazkiak errezeta honen osagai nagusia dira, horregatik, bitaminaz eta mineralez betetako platera da. Patatek xurgapen moteleko karbohidratoak gehitzen ditu eta oliba-olio birjina estrak, gantz-azido esentzialak eta E bitamina.