facebook instagram youtube
  • Zainzuri freskoak lurrunetan, jogurt, limoi eta aneta (eneldo) saltsarekin

    Laboren eskuragai

    • Zainzuria
    • Jogurt
    • Limoia
    • Oliba olio birjina extra
    • Gatza
    • Piper beltza
    • Aneta/Eneldoa

    OSAGAIAK
    • 6 zainzuri freskoak
    • Jogurt naturala 150 gr
    • 1 limoi
    • Oliba-olio birjina estra 15 ml
    • Aneta (eneldo)
    • Gatza
    • Piperbeltza


    PRESTAKETA
    Zuritu zainzurien kanpoko geruza, jarri ur hotzetan eta ondo lehortu. Sakatu beheko muturra eta tolestu emeki (zainzuria puskatu egingo da moztu beharreko zatirik gogorrenetik eta zurkarenetik).
    Ura eltze batean berotzen jarri, lurrunerako osagarri egokia jartzeko. Saskian sartu zainzuriak eta ur beroarekin gainean ukitu gabe jarri eta estali. Egosi 10-20 minutuz (lodieraren arabera).
    Erretiratu eta utzi epeltzen.
    Saltsa egiteko, xukatu jogurtaren likidoa, lodiagoa gera dadin eta nahastu olio txorrotadatxo batekin, anetarekin, limoi-zuku tanta batzuekin eta haren birrindura finarekin, gatzarekin eta piperbeltzarekin.
    Zerbitzatu zainzuri epelak olio pixka batekin, gatzarekin, limoi birrindurarekin eta anetarekin.


    IRUZKIN DIETETIKOA
    Zainzuriak gure bazkari eta ospakizunetako hasierako plater arruntenetako bat dira. Hemen errezeta bat ekartzen dizugu, beti bezala gozatzeko, baina oraingoan etxekoak.
    Zuntzan aberatsak dira, idorreriarentzat ezin hobea, baita C eta E bitaminetan, potasioan eta fosforoan, beraz, mokokatzeko aukera bikaina dira. Gainera, saltsak gustuko baditugu, etxean egitea komeni da, jogurt-saltsa bezala, erositakoak baino aukera hobeagoa izango da beti.