facebook instagram youtube
  • Lekale-salpikoia

    Laboren eskuragai

    • Txitxirioak
    • Dilistak
    • Babarrun txuria
    • Piperra
    • Tipula
    • Tomatea
    • Oliba olio birjina extra
    • Ozpina
    • Piper beltza
    • Gatza
    • Perrexila
    • Mostaza
    • Limoia

    OSAGAIAK (2 pertsonentzako)
    • 150 gr de txitxirioak kontserban edo lehenagotik egosiak (50 gr lehorrean).
    • 150 gr de dilistak kontserban edo lehenagotik egosiak (50 gr lehorrean).
    • 150 gr de babarrunak kontserban edo lehenagotik egosiak (50 gr lehorrean).
    • ½ piper berdea edo gorria
    • ½ tipula
    • 8 – 10 txerri tomatea
    • 50 ml oliba-olio birjina
    • 15ml modena ozpina
    • 1 koilarakada mostaza
    • Limoi 1 zukua eta birrindura
    • Gatza eta piperbeltza gustura
    • Perrexil freskoa edo lehorra

    PRESTAKETA
    Lekaleak etxean egosten baditugu, egosi ordu betez aurreko eguneko berakatzarekin, eta lekaleak kontserban aukeratzen baditugu, ondo garbitu.
    Bitartean, moztu tipula eta piperra zati txikitan eta txerri tomateak erditik eta gorde dena lekaleekin ontzi batera.
    Ongailua prestatzeko, ondo nahastu sardexka batekin: ziapea, limoi-zukua eta birrindura, perrexila, oliba-olio birjina, modenako ozpina, gatza eta piperbeltza.
    Gehitu ongailua ontziari barazkiekin eta lekaleekin, eta nahastu zaporeak ondo txerta daitezen. Zerbitzatzeko prest.

    IRUZKIN DIETETIKOA
    Entsaladak, plater nagusia dira bero egiten duen egun horietan eta zerbait freskoa nahi izaten dugunean. Erraz prestatzen dira eta milaka era desberdinetara egin daiteke. Gainera, tuperran eramateko aukera bikaina da.
    Hona hemen aukera desberdin, gozoa eta oso elikagarria. Lekaleei eta barazkiei esker, zuntzez, mikronutrientez (bitamina eta mineralak) eta proteinan aberatsa den platera lortzen dugu.
    Etxean egindako ongailua, ezin hobea da erositakoengatik ordezkatzeko ete gure platerei zaporea emateko.