Tatsoi-ak zurtoin mehe bat dauka, orri biribil batekin amaitzen dena. Bere zaporea ez da bereziki bizia, baina bere usaina gozoa da eta gerezia edo melokotoia bezalako frutak gogorarazten dizkigu, fruitu lehorrek bezalako zaporeekin konbinatzeko ezin hobea da. Oso osagai osasungarria da, bitamina, potasio eta zuntz ugari baititu.
Bere zapore atseginak, fruta-zapore edo zapore zitrikoaren antzekoa dena, hainbat kimuekin konbinatzeko aukera ematen digu, errukula edo espinaka, esaterako. Gainera, perretxikoekin eta sojarekin oso ongi konbinatzen du eta bere zaporea nabarmentzeko mozzarella eta tipula gehitu ditzakezu. Tatsoia entsaladetan zein plater beroetan presta daiteke. Aukera bat da xerra finetan ebakitzea salteatuta goarnizio gisa jateko. Kontuan izan sukaldatzean propietateak eta nutrienteak gal ditzakeela, eta, beraz, denbora tarte laburrean egostea komeni dela. Entsaldan jan nahi izanez gero, gehitu brokolia, aguakatea, ahabiak, gazta greziarra eta ezti pixkatekin ondu. On egin!