Laboren eskuragai
- Ziazerba
- Gatza
- Piper beltza
- Oliba olio birjina extra
- Gazta
- Arrautzak
- Baratxuria
- Almendrak
OSAGAIAK 4 LAGUNENTZAT
• 800 g de ziazerba
• 100g de gazta urdina
• 4 baratxuri
• 2 arrautza
• Ogi xehetua
• Irina
• 25g pinaziak (almendrak ere erabili daitezke)
• Oliba olio birjina
• Gatza eta piperbeltza
PRESTAKETA
Ziazerbak garbitu eta zurtoinak kendu.
Ziazerbak ur irakinetan egosi 2 edo 3 minutu, freskoak badira, edo blokeak desegin arte, izoztuak badira.
Xukatu eta gorde egiten dira; hotz daudenean, eskuekin xukatu eta daramaten ur guztia ateratzen saiatuz.
Oliba olio birjina zartaginena berotu eta gehitu baratxuri txikituak eta pinaziak.
Gorritzen hasten direnean, ziazerbak, piperbeltza eta nahi izanez gero gatz pixka bat bota. Utzi 2 minutuz erregosteen, eta gorde hoztu arte.
Ondo nahasten dira ziazerbak arrautza irabiatuekin eta gazta xehetuarekin, eta ogi birrindua gehitu dena lotu arte.
Albondigak egin dira eta irineztatu egiten dira.
Zartagin batean frijitu olio ugari eta beroarekin.
Gorritu ondoren, xukatu sare batean, soberako olio aska dezaten.
IRUZKIN DIETETIKOA
Espinaka-albondigak, aurkezteko modua dela eta, plater aukera tipikoa dira: haragi albondigak. Bere osagaien arten, ziazerbez gain arrautzak eta gazta daude, beraz, bigarren plater gisa erabili daitezke. Platera osatzeko, komenigarria da lehengo plater edo goarnizio batekin laguntzea, bertan barazki eta karbohidrato gehiagorekin (pasta, patata, arroza, artatxikia, etb.)