facebook instagram youtube
  • Txitxirio hummusa

    Laboren eskuragai

    • Txitxirioak
    • Oliba olio birjina extra
    • Gatza
    • Baratxuria
    • Limoia
    • Sesamoa
    • Tahina
    • Kominoa
    • Pipermina

    OSAGAIAK
    • 400g txitxirio egosiak
    • Koilarakada handi bat tahini edo sesamo
    • 2 baratxuri-ale
    • 3 koilarakada oliba olio birjina
    • Limoi baten zukua
    • Komino hautsaren koilarakada txiki bat.
    • Gatz koilarakada txiki bat.
    • Piperrauts pikantea edo gozoa (gustura).
    • Sesamo haziak

    PRESTAKETA
    Txitxirio potea ireki eta urarekin garbitzen dugu, xukatu eta irabiatu dezakegun ontzi batean jartzen ditugu.
    Baratxuria, gatza, kominoa, tahinia edo sesamo pasta eta oliba olio birjina gehitzen ditugu.
    Ondo txikitzen dugu irabiagailuaren laguntzarekin.
    Zerbait falta zaion jakiteko probatzen dugu.
    Jateko eta disfrutatzeko prest.


    IRUZKIN DIETETIKOA
    Hummusa aukera bikaina da sarrera edo mokadu gisa jateko. Azenario makilatxoekin, ogiarekin edo ogi txigortuekin eta ogitartekoan igurtziz jan daiteke.
    Bere osagaiei esker, aukera oso elikagarria lortzen dugu, bitamina eta mineralez betea, baita proteina eta koipe osasungarriz ere.