facebook instagram youtube
  • Soja testurizatuaren albondigak

    Laboren eskuragai

    • Oliba olio birjina extra
    • Espezieak
    • Olo irina

    OSAGAIAK

    • 120g soja testurizatua
    • 2 koilarakada olo irin
    • Koilarakadatxo bat baratxuri hauts
    • Koilarakadatxo bat tipul hauts
    • Koilarakadatxo edi bat piperbeltz
    • Koilarakadatxo erdi bat gatz
    • Perrexil pixka bat
    • Oliba-olio birjina

    PRESTAKETA

    Soja testurizatua hidratatu ur beroa gehituz. 20 minutuz hazten utzi. Kontutan hartu pisu eta bolumen handia hartzen duela. Ondo xukatu eta olo irina eta espezieak gehitu. Irabigailuarekin ondo birrindu, masa homogeneoa lortu arte eta osagai guztiak integratuta egon arte.

    Hartu masaren zatiak eta albondiga forma eman eskuekin. Salteatu zartagi batean oliba olio pixka batekin. Ondo mugitu alde guztietatik egiteko. Albondigak gehien gustatzen zaizun saltsarekin zerbitzatu.

    IRUZKIN DIETETIKOA

    Soja-albondigak egiteko errezeta ekarri dugu oraingoan. Ezin hobea da haragi gutxiago jaten hasi nahi baduzu edo begetariano edo beganoa bazara. 

    Albondiga hauek ere aire-frijigailuan edo labean ere egin daiteke. Edozein saltsarekin batera har daitezke: tomatea, saltsa berdea, hutsik…

    Barazki batzuekin edo entsaladaren batekin oso ondo moldatzen da.