Laboren eskuragai
- Orburua
- Gatza
- Oliba olio birjina extra
OSAGAIAK
• 8 orburu
• Gatza
• Oliba-olio birjina estra
PRESTAKETA
Zurtoina eta goiko partea moztu eta punta gogorrak kendu. Orburuak sakatuko ditugu hostoak separatzeko.
Sartu labean, 180ºC-an berotuta, goitik eta behetik beroarekin eta erre ordu batez gutxi gorabehera
Hostoak banatu baino 10 minutu lehenago pausatzen utzi, lore-efektua eman eta zerbitzatu.
IRUZKIN DIETETIKO
Orburuak maite badituzu, errezeta hau ezin hobea da zuretzat. Gainera, ez du ia elaboraziorik behar eta lehen plater edo sarrera gisa jateko aukera ezin hobea da.
Bitamina eta mineraletan aberatsak dira eta fitoesterolak ere badituzte, kolesterola eta triglezeridoak kontrolatzen laguntzen dutenak. Oliba- olioari esker, gantz-azido esentzialak eta E bitamina lortzen ditugu.