Laboren eskuragai
- Tipula
- Tomatea
- Piper beltza
- Gatza
- Ahuakatea
- Piperra
- Martorria
OSAGAIAK
• 2 aguakate
• 30g tipula
• 50g tomatea
• Piper berdea ½
• Lima ½
• Martorri
• Gatza
PRESTAKETA
Aguakateak erditik zatitu eta hezurra kendu, ondoren, kilara baten laguntzarekin husten ditugu.
Aguakateak plater baten jarri eta sardexka batekin zapaldu.
Tipula, tomatea eta piper berdea zati txikitan zatitu. Erreserbatu.
Martorria txikitu, koilaratxo erdia lortu arte.
Lima erditik banatu.
Lima-zuku pixka bat bota aguakateari (koilaratxo bat).
Tomatea, piper berdea, tipula, martorria eta gatz pixka bat gehitzen dugu.
Dena ondo nahasten eta gatza falta zaion probatu, horrela baldin bada gustura gozatu.
IRUZKIN DIETETIKOA
Guakamolea aukera ezin hobea da ogi txigortuarekin, entsaladetan, goarnizio moduan, mokadu bezala, arto-tortilekin… jeteko.
Gainera, aguakateak bitamina antioxidatzaileak ditu, hala nola A, C, K eta E, eta gantz monoasegabeak, LDL kolesterola murrizten laguntzen dutenak.