Laboren eskuragai
- Sagarrak
- Ahuakatea
- Jogurt
- Oliba olio birjina extra
- Limoia
- Perrexila
- Endibia
OSAGAIAK
PRESTAKETA
Bereizi hostoak, garbitu eta lehortzen utzi. Hautatu handienak eta kurruskarienak. Bitartean, jogurt-saltsa prestatuko dugu. Ontzi batean jogurt naturala, oliba-olio birjina, gatza, perrexila eta limoi zukua nahasiko dugu. Ondo nahastu, saltsa homogeneoa lortu arte eta erreserbatu.
Beste aldetik, sagarra karratu txikietan moztu. Egin gauza bera ahuakatearekin. Bi osagai horiek erraz oxidatzen dira, horrelakorik gerta ez dadin, azken tokian prestatzeaz gain, limoi-zuku pixka batekin busti ditzakezu.
Azkenik, endibia-hostoak prestakinarekin bete eta gainetik jogurt-saltsa gehitu.
IRUZKIN DIETETIKOA
Emaitza, entsalada original, arin eta osasuntsu bat da. Gainera oso koloretsua da eta oso erakargarria. Ezin hobea da lagunekin bazkaltzeko, adibidez, baina baita zure eguneroko batean jateko ere.