facebook instagram youtube
  • Brokolia labean errefautxo eta kakahuetezko saltsarekin

    Laboren eskuragai

    • Brokolia
    • Errefautxoa
    • Baratxuria
    • Gatza
    • Kakahuete krema
    • Oliba olio birjina extra
    • Ozpina
    • Lino haziak

    OSAGAIAK (4 pertsonentzako)

    • Brokoli ertain bat
    • 2 errefautxo
    • Baratxuri ale bat
    • Gatza
    • 2 koilarakada kakahuete krema
    • 2 koilarakada oliba-olio
    • Sagar ozpin koilarakada 1
    • Lino hazi koilarakada 1 (aukerakoa)

    PRESTAKETA

    Brokolia garbitu eta xukatu ura kentzeko. Brokolia tamaina bereko adarretan moztu. Kailu handi batean, brokolia baratxuriarekin, olioarekin eta gatzarekin nahasi. Ziurtatu nahasketa ondo banatzen dela, modu uniformean.

    Nahasketa labe-erretiluan jarri, ondo banatuta. 185ºC-tan sukaldatu adarrak kurruskariak egon arte, 10 minutu inguru. Sukaldatuta dagoenean errefautxoak lamina finetan moztu eta brokoliari erantsi. Errezeta hau aire-frijigailuan ere egin daiteke.

    Saltsa prestatzeko, kakahuetezko krema, olioa, sagar ozpina eta lino haziak kristalezko pote batean sartu, tapa jarri eta indarrez nahasi.

    IRUZKIN DIETETIKOA

    Brokolia jatorri mediterraneoa duen barazkia da, aurkitu dezakezun barazkirik elikagarrienetako bat, bere propietate osasungarriengatik mendeetatik baloratua. Bere propietateen artean bitamina eta mineral ugari dituela nabarmentzen da. Barazki honen anoa batek, eguneroko C bitaminaren beharrak asetzen ditu, baita azido folikoarenak eta A bitaminarenak ere.