Laboren eskuragai
- Azalorea
- Oliba olio birjina extra
- Espezieak
- Baratxuria
- Gatza
OSAGAIAK
PRESTAKETA
Garbitu eta kendu hostoak azaloreari, ondoren, moztu zentrimetro bateko xerratan. Oso fin mozten baditugu erraz apurtuko dira. Ontzi batean olioa, piperrautsarekin, baratxuriarekin eta perrexilarekin nahastuko dugu. Azalore xerrak labe-erretilu batean jarriko ditugu eta egin dugun nahasketarekin margotuko ditugu.
Labea 180ºC-tan berotuko dugu. Azalorea 20 minutuz sukaldatuko dugu. Aurkeztu aurretik, piperrauts gozo pixka bat eta perrexil pixka bat gehitu ditzakegu.
IRUZKIN DIETETIKOA
Etxean barazkiak prestatzeko modu zoragarria da. Horrela, azalorea oso zukutsu eta zaporetsua geratzen da, eta gainera oso osagai gutxi ditu. Azalorea bere horretan jan daiteke, edo mila errezeta egiteko erabil dezakezu: entsaladak, pasta, arroza, pureak, takoak, etab.