Laboren eskuragai
- Lonbarda
- Patata
- Tipula
- Baratxuria
- Barazki salda
- Oliba olio birjina extra
- Kominoa
- Azalorea
4 LAGUNENTZAKO OSAGAIAK
PRESTAKETA
Tipula eta baratxuria txikitu. Azalorea garbitu eta adaxketan banatu, lonbarda garbitu eta moztu juliana eran, 25g gorde apaintzeko.
Patatak zuritu eta zatitu.
Tipula erregosi olio pixka batekin; baratxuria, azalorea, lonbarda eta patatak gehitu.
Gehitu kuminoa, barazki salda bota eta egosi su motelean 20 minutuz.
Txikitu, txinotik pasatu eta zerbitzatu.
Apaindu lonbardarekin.
IRUZKIN DIETETIKOA
Lonbardak onura ugari ditu, gainera, azalorearekin batera, oso plater elikagarria bihurtzen da, hainbat mikronutriente lortzen baititugu. Patatarekin karbohidratoak eta oliba-olio birjinarekin gantz azido monoasegabeak lortzen ditugu.