facebook instagram youtube
  • Erremolatxa hummusa

    Laboren eskuragai

    • Baratxuria
    • Txitxirioak kontserban
    • Erremolatxa
    • Oliba olio birjina extra
    • Espezieak
    • Gatza
    • Tahina
    • Limoia

    OSAGAIAK

    • 2 baratxuri ale
    • 200g txitxirio egosi
    • 300g erremolatxa egosi
    • 30g limoi-zuku
    • 50g tahini
    • Gatza
    • 50ml oliba-olio
    • Kurry

        PRESTAKETA

        Lehenik garbantzuak, baratxuri eta erremolatxarekin irabiatuko ditugu. Ondoren oliba-olioa, limoi-zukua, tahinia, gatza eta kurry-a gehituko diogu. Berriro irabiatuko dugu homogeneoa geratu arte. Ogi pixka batekin edo moztutako barazki batzuekin zerbitzatzen dugu.

        IRUZKIN DIETETIKOA

        Hummusa aukera bikaina da sarrera edo mokadu gisa jateko. Lehen aipatu bezala azenario makiltxoekin, errefautxoekin, kuiatxoarekin, piperrarekin, endibiekin edo ogiarekin jan ahal daiteke.

        Aukera ezin hobea da lekaleak zure eguneroko dietan sartzeko. Errezeta honek bitamina eta mineral asko baititu.