Laboren eskuragai
- Baratxuria
- Txitxirioak kontserban
- Erremolatxa
- Oliba olio birjina extra
- Espezieak
- Gatza
- Tahina
- Limoia
OSAGAIAK
PRESTAKETA
Lehenik garbantzuak, baratxuri eta erremolatxarekin irabiatuko ditugu. Ondoren oliba-olioa, limoi-zukua, tahinia, gatza eta kurry-a gehituko diogu. Berriro irabiatuko dugu homogeneoa geratu arte. Ogi pixka batekin edo moztutako barazki batzuekin zerbitzatzen dugu.
IRUZKIN DIETETIKOA
Hummusa aukera bikaina da sarrera edo mokadu gisa jateko. Lehen aipatu bezala azenario makiltxoekin, errefautxoekin, kuiatxoarekin, piperrarekin, endibiekin edo ogiarekin jan ahal daiteke.
Aukera ezin hobea da lekaleak zure eguneroko dietan sartzeko. Errezeta honek bitamina eta mineral asko baititu.