Laboren eskuragai
- Tofu
- Baratxuria
- Tamari
- Espezieak
- Oliba olio birjina extra
- Txitxirio irina
- Almendrak
- Legamia
- Ahuakatea
- Gatza
- Limoia
OSAGAIAK (4 pertsonentzat)
PRESTAKETA
Lehenik tofua bere ontzitik atera eta sukaldeko paperean bilduko dugu, gainean pisua jarriz. Tofua 5 minutuz utziko dugu. Ontzi batean baratxuri xehetua, soja-saltsa, piperrautsa eta olioa nahasi.
Tofua xerratan moztuko dugu, ondoren espeziakin nahastuz. Labea 200ºC-tan berotuko dugu. Orain lehenengo arrauztatua prestatuko dugu. Beste ontzi batean txitxirio irina, ura eta oliba-olioa nahasiko dugu. Orain bigarren arrauztatua, almendrak, legami-nutrizionala eta gatz pixka bat irabiatuko ditugu.
Pasatu tofu xerra bakoitza garbantzu nahasketatik eta ondoren almendra-nahasketatik. Labe-erretiluaren gainean jarri eta 15 minutuz sukaldatu.
Ahuakate maionesa prestatuko dugu. Bi ahuakateak erditik zabalduko ditugu, hazia kenduz. Ahuakatea limoi eta gatz zukuarekin batera txikituko dugu. Azkenik nuggets-ak, ahuakate maionesarekin zerbitzatu.
IRUZKIN DIETETIKOA
Errezeta honetan, oilasko-nugget klasikoen bertsio begano eta osasungarria dugu. Tofua energua-iturri bikaina da, proteinatan oso aberatsa baita, horregatik haragiaren ordezko ona da. Kaltzio iturri harrigarria ere bada. Horrez gain, A bitamina ere dauka beste mineral ugarirekin, hala nola, burdina, manganesoa, selenioa, zinka eta kobrea. Gainera, menopausiaren sintoma batzuk hobetzen laguntzen du.