facebook instagram youtube
  • Ilarrak arrautzarekin

    Laboren eskuragai

    • Ilar txikia
    • Arrautzak
    • Tomatea
    • Oliba olio birjina extra
    • Gatza
    • Baratxuria
    • Piper beltza

    4 PERTSONENTZAKO OSAGAIAK

    • 4 arrautz
    • 200 gr ilar
    • 250 gr tomate helduak
    • 2 baratxuri
    • 2 koilarakada oliba-olio birjin
    • Gatza eta piperbeltza

    PRESTAKETA
    Tomateak garbitu eta zuritu.
    Uran egosi ilarrak 7 minutuz.
    Lapiko batean olioarekin baratxuria egosi, kolorea hartu arte.
    Ilarrak, tomatea, gatza eta piperbeltza gehitu eta dena egosi 10 minutuz.
    4 kazoletan banatu eta labean sartu.
    Jarri arrautza-zuringo bat kazola bakoitzean, eta egosi labean, 190 °C-an berotuta, 3-4 minutuz.
    Gorringoa gehitu eta sartu beste 2 minutuz labean.


    COMENTARIO DIETÉTICO
    Arrautza osagai nagusia denez, errezeta hau bigarren plater gisa jateko oso egokia eta prestatzeko erraza da. Proteinetan, arrautzari eta ilarrei esker, eta mikronutrientetan aberatsa da.