facebook instagram youtube
  • Azalore eta lonbarda krema

    Laboren eskuragai

    • Lonbarda
    • Patata
    • Tipula
    • Baratxuria
    • Barazki salda
    • Oliba olio birjina extra
    • Kominoa
    • Azalorea

    4 LAGUNENTZAKO OSAGAIAK

    • 350g azalore
    • 375g lonbarda
    • 350g patata
    • 1 tipula
    • 2 baratxuri
    • 750 barazki salda
    • 1 koilarakada de kuminoa (nahi izanez gero)
    • Oliba olio birjina

    PRESTAKETA
    Tipula eta baratxuria txikitu. Azalorea garbitu eta adaxketan banatu, lonbarda garbitu eta moztu juliana eran, 25g gorde apaintzeko.
    Patatak zuritu eta zatitu.
    Tipula erregosi olio pixka batekin; baratxuria, azalorea, lonbarda eta patatak gehitu.
    Gehitu kuminoa, barazki salda bota eta egosi su motelean 20 minutuz.
    Txikitu, txinotik pasatu eta zerbitzatu.
    Apaindu lonbardarekin.

    IRUZKIN DIETETIKOA
    Lonbardak onura ugari ditu, gainera, azalorearekin batera, oso plater elikagarria bihurtzen da, hainbat mikronutriente lortzen baititugu. Patatarekin karbohidratoak eta oliba-olio birjinarekin gantz azido monoasegabeak lortzen ditugu.