Laboren eskuragai
- Txitxirioak
- Oliba olio birjina extra
- Gatza
- Baratxuria
- Limoia
- Sesamoa
- Tahina
- Kominoa
- Pipermina
OSAGAIAK
• 400g txitxirio egosiak
• Koilarakada handi bat tahini edo sesamo
• 2 baratxuri-ale
• 3 koilarakada oliba olio birjina
• Limoi baten zukua
• Komino hautsaren koilarakada txiki bat.
• Gatz koilarakada txiki bat.
• Piperrauts pikantea edo gozoa (gustura).
• Sesamo haziak
PRESTAKETA
Txitxirio potea ireki eta urarekin garbitzen dugu, xukatu eta irabiatu dezakegun ontzi batean jartzen ditugu.
Baratxuria, gatza, kominoa, tahinia edo sesamo pasta eta oliba olio birjina gehitzen ditugu.
Ondo txikitzen dugu irabiagailuaren laguntzarekin.
Zerbait falta zaion jakiteko probatzen dugu.
Jateko eta disfrutatzeko prest.
IRUZKIN DIETETIKOA
Hummusa aukera bikaina da sarrera edo mokadu gisa jateko. Azenario makilatxoekin, ogiarekin edo ogi txigortuekin eta ogitartekoan igurtziz jan daiteke.
Bere osagaiei esker, aukera oso elikagarria lortzen dugu, bitamina eta mineralez betea, baita proteina eta koipe osasungarriz ere.