Laboren eskuragai
- Orburua
- Limoia
- Baratxuria
- Perrexila
- Ogi xehetua
- Gazta
- Oliba olio birjina extra
- Gatza
OSAGAIAK
• 1 kg orburu
• Limoi ½ baten zukua
• Ur hotza
• 2 baratxuri-ale
• Perrexil freskoa
• Ogi xehetua
• Idiazabal gazta
• Gatza
• Oliba olio birjina extra
PRESTAKETA
Orburuak garbitu eta katilu batean ur hotzarekin eta limoi zukuarekin jartzen ditugu.
Lapiko batean oliba olio pixka batekin, baratxuriak gorritzen ditugu. Behin gorritua, erretiratu eta orburuak ondo xukatuak sartzen ditugu
Gatzatu, sua minimora jarri eta utzi 20 minutuz egin dadin.
Hautseztatu ogi eta perrexil xehetua, nahastu minutuz batez eta zerbitzatu berehala gazta aurretikan xehetua.
IRUZKIN DIETETIKOA
Errezeta hau ezin hobea da asteko menuan gehitzeko. Orburuak oso aberatsak baitira zuntzean, potasio eta fosforo kantitate handiak baitituzte, eta, dituzten propietateei esker, hainbat osasun-arazo saihesten eta/edo hobetzen laguntzen dute.
Errezeta honekin denon ahosabaia konkistatuko duzu.