
Laboren eskuragai
- Arrautzak
- Gatza
- Oliba olio birjina extra
- Ozpina
- Limoia
OSAGAIAK
PRESTAKETA
25ml olio bakandu, eta gainontzekoa ontzi batean jarri beste osagai guztiekin. Kontutan hartu ontzi horretan batidorarekin arituko garela, beraz altu xamarra behar du.
Batidora martxan jarri, ontziaren behekaldetikgoratu gabe.
Masa homogeneo bat dugunean, gehitu bakandutako 25ml olio. Eta berriro nahasi.
IRUZKIN DIETETIKOA
Merkataratzen diren maionesa gehienak kalitate txarreko olioekin eginak daude, edo gehigarridunak dira; beraz hauen kontsumoa saiestu beharko genuke. Gainera, etxean maionesa bat egitea oso erraza da.
Osagaiak nahasterakoan, garrantzitsua da batidora lurzorutik ez banatzea. Bestela textura urtsua edukiko du.
Maionesaren zaporea erabiltzen dugun olioaren araberakoa izango da batez ere. Hau dela eta garrantzitsua da olio suabe bat aukeratzea. Errezeta honetarako arbekina mota oso ona da.