Laboren eskuragai
- Baba
- Gari beltza
- Barazki salda
- Intxaurrak
- Errefautxoa
- Tipula
- Ozpina
- Espezieak
- Gatza
- Oliba olio birjina extra
OSAGAIAK
PRESTAKETA
Babak lapiko batean jarri, ura irakinarekin, eta egosi samurrak egon arte. Xukatu eta gorde. Gari-beltza urarekin garbitu eta barazki saldarekin irakin, samur baina sendo samar egon arte. Xukatu.
Intxaurrak zatitu. Errefautxoak garbtu eta laminatu eta tipula puskatu. Ontzailearen osagai guztiak irabiatu. Gari-beltza entsaladan jarri eta babekin, errefautxoarekin, intxaurrekin eta tipularekin nahastu. Ongailua gainetik bota eta zerbitzatu eginen dugu.
IRUZKIN DIETETIKOA
Gari-beltza zereal aleen antzekoa da, hazia bada ere eta entsalada arinak eta zapore guztiz freskoa prestatzeko balio du. Gainera baba-garaia denez, ezin hobea da konbinazio ikusgarri eta gozo horietarako.
Gari-beltzez eta babaz egindako entsaladaren errezeta hau lehen plater gisa erabil daiteke, oso asegarria baita. Lan pixka bat aurreratu nahi baduzue, azken uneko lanak arintzeko, gari-beltza aldez aurretik egostea gomendatzen dizuet.