Laboren eskuragai
- Azalorea
- Brokolia
- Tipula
- Barazki salda
- Baratxuria
- Almendrak
- Intxaur muskatua
- Oliba olio birjina extra
- Gatza
- Piper beltza
OSAGAIAK 4 LAGUNENTZAT
PRESTAKETA
Egosi tipula zurituta eta moztuta kazola batean olioarekin, bigundu arte.
Azalore garbia eta ebakia kimu txikitan gehitu, salda edo urarekin batera, eta, nahi izanez gero, gatz apur bat bota eta 20 minutuz egosteen utzi.
Kimuz ebakitako brokolia lurrunetan egosi, ur hotzetan hoztu eta gorde.
Egin txiki-txiki bat baratxuriarekin, almendrekin eta intxaur muskatuarekin, eta gehitu kazolan 20 minutu igaro ondoren.
Azalorea egosi ondoren, birrindu egiten da, krema homogeneoa gera dadin.
Krema brokoliarekin eta almendra txigortuaren xaflekin apainduta zerbitzatu.
IRUZKIN DIETETIKOA
Azalorea eta brokolia hotz garaiko ohiko barazkiak dira. Bereziki elikagarriak dira, zuntza, bitaminak eta mineralak baitituzte (horien artean kaltzioa nabarmentzen da bereziki). Gainera, gai antioxidatzaileetan aberatsak dira, batez ere sufrean aberatsak, kruziferoen usain bereizgarria eragiten baitute.
Krema honen testura leunak eta almendra txigortuei esker duen zapore gozoak plater hau barazki horiek dietan sartzeko modu egokia bihurtzen dute.