facebook instagram youtube
  • Borraja, urdaiazpiko, kahahauete eta mahatspasekin

    Laboren eskuragai

    • Borraja
    • Fruitu lehorrak
    • Oliba olio birjina extra
    • Gatza
    • Urdaiazpikoa

    OSAGAIAK

    • Borraja
    • Kakahueteak
    • Mahatspasak
    • Urdaiazpikoa
    • Gatza
    • Oliba-olio birjina

      PRESTAKETA

      Lehenik, borrajaren enborra garbitu eta zatituko dugu, garbitu ondoren, 4 minutuz egosiko dugu. Sukaldatua dagoenean ongi xukatu.

      Zartagin batean, oliba-oio pixka bat gehitu eta urdaiazpikoa, mahatspasak eta kakahueteak salteatu. Ondoren borraja gazt pixka batekin gehituko diogu. Buelta batzuk eman eta prest egongo da.

      IRUZKIN DIETETIKOA

      Errezeta hau, borraja jateko beste modu bat erakutsiko dizuegu, beti ohituratura baikaude egosita jatera, edo patatarekin… Horrela betiko moduan jatetik nekatzen bazara, beste modu batera prestatu ahal dezakezu.

      Gainera, barazki honek, organismotik toxinak kanporatzen laguntzen du. Diuretikoa ere bada, likidoen atxikipena sahiesten laguntzen du.